KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Topic-icon SVNL informerar 2018

More
5 years 11 months ago #737 by kenta

Förbundet har just gått ut med lite info angående tillverkarlogo på kläder man tävlar med. Det har varit lite oklart med storlek på logo samt vilka plagg det gäller.
På t-shirt, skor och strumpor får tillverkarens logo vara högst 2x5 cm i storlek. Då menas alltså Nike, Adidas osv.
När det gäller logos från de företag som har betalat för dem så är det ingen begränsning på storlek. Då menas Titan, Inzer, SBD osv.

Listan över tillåten utrustning och logos finns här:
IPF Approved List

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #740 by kenta

Ett par grejer från SVNL:

Higenamin är en förening som finns i vissa växter. Higenamin är dopingklassad. Den marknadsförs som lindrigt uppiggande samt att den påverkar astma och bränner fett. Den kan finnas i vissa kosttillskott. Ifjol fanns det några dopingförseelser i Finland var en person åkte fast för higenamin. Idrottaren själv ansvarar alltid att hen inte har dopingämnen i kroppen oavsett vad som sägs i förpackningarna mm.

Förbundet påminner om klädsel i tävlingarna enligt förbundets anvisning. Passarna ska vara klädda i t-shirts som har samma färg samt sportiga byxor och sportiga skor.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #741 by kenta

Denna info och uppmaning kom just på SVNLs FB-sida för domare:
I knäböj måste lyftaren greppa stången med hela handen för att få startsignal av domarna. Stången måste alltså vara i handflatan och greppas med fingrarna. Det finns de som nästan har öppen hand med stången "balanserande i fingerspetsarna" vilket är alltför farligt!

"Laitetaanpa tännekin hieman keskustelua nostajan turvallisuudesta; "Jalkakyykyssä nostajan kämmenten ja sormien on pidettävä ote tangosta." Tässä taataan varmistajan sekä nostajan turvallisuus, jotta tanko ei putoa varmistajan syliin tai nostajan loukkaantuminen tangon putoamisessa selästä. Joskus näkee että vain sormet tai sormenpäät ovat tangon ympärillä. Tällaisissa tapauksissa nostajalle ei saa antaa nostolupaa!"

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.131 seconds

WWW.KRAFTSPORT.NU