KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

En tillbakablick på 2013

Vi har under året haft tjugofem licensierade lyftare hos Finska styrkelyftförbundet. Medaljskörden på nationella och internationella tävlingar har fortsättningsvis imponerat med hela elva guld, ett silver och ett brons på finska mästerskap, ett guld på svenska mästerskap, tre guld på Europamästerskap samt ett guld och två brons på Världsmästerskap. Utöver det så har vi också haft en start på World games som resulterade i en åttonde plats.

Vi har arrangerat fyra tävlingar här hemma, Åländska mästerskap både med utrustning och klassiskt, en klubbtävling i klassisk styrkelyft, samt bänktävlingen Sommar RAW 8.

Finska förbundets rankinglistor för 2013 toppas som vanligt i många fall av ÅKKs lyftare, Kenneth "Kenta" Sandvik ligger först i Wilksrankingen på 600,17 poäng (tredje personen i någonsin i Finland att klara detta), tvåa i den rankingen är Ove Lehto på 584,94 poäng och på plats 109 finns ÅKK junioren Hannes Immonen. I klassiska (RAW) rankingen så ligger Ove fyra på 474,27poäng och på plats 104 finns Sebastian Cederberg. På damsidan med utrustning så ligger Marcela Sandvik femma på 497,75 poäng, Erika Gadzová är artonde med 376,29 poäng och Joanna Sjöblom är 46a med 297poäng. Klassiskt så är Marcela fyra med 412 poäng, Erika 31a med 306,28poäng och Johanna 35a med 297 poäng. Alla rankinglistor för året hittar man här.

Också svenska förbudet och Internationella styrkelyftsförbundet (IPF) har rankinglistor där ÅKK lyftare finns med. Till exempel så finns Sandra Lönn med på andra plats i världsrankingen på Wilks-poäng, Marcela ligger på 42a plats. Kenta ligger elva på herrsidan i bänk och 29a i styrkelyften.

Vi ser nu fram emot ännu ett nytt spännande lyftarår som drar igång i februari då årets FM-säsong börjar.

WWW.KRAFTSPORT.NU