KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

VM-guld till Sandra Lönn!

Sandra Lönn tog idag sitt tredje VM-guld i bänkpress då damernas +84kg klass avgjordes i Litauen. Att det skulle bli medalj var redan från början klart i och med att det endast var tre deltagare med i klassen, och sett till förhandsanmälningarna så var det Sandra och ryskan Natalia Zotova fick stå för favoritskapet. Sandra var lättare än ryskan och valde att gå in på 190kg i sitt första lyft vilket hon klarade utan problem, ryskan gick in snäppet tyngre på 192,5kg för att ta ledningen och klarade även hon.

I andra lyftet begärde Sandra 200kg medan ryskan begärde 202,5kg för att hålla sej kvar på förstaplatsen. Sandra pressade vikten men fick underkänt med 2-1 av domarna på grund av någon teknisk detalj medan ryskan klarade sitt lyft med 2-1 vitt från domarna. För att kunna taktikera inför sista lyftet så får man ändra vikten två gånger före ens namn ropas upp som näste lyftare att gå in och lyfta, Sandra satte först 205kg som vikt till sitt sista lyft medan ryskan hade 207,5kg men coachen, för övrigt hennes man Ove Lehto, var påpasslig och lämnade in en viktändring till 210kg strax innan Sandra skulle in och lyfta, orsaken till viktvalet var att hon behövde gå på en tyngre vikt än ryskan för att inte vara tvungen att lyfta före på grund av lottningen. De ryska coacherna han inte med att kontra med en höjning för ryskan i tid och hon ropades in på 207,5kg, en vikt som hon klarade utan problem. Sandra hade nu slagläge på guldet, men det skulle krävas att hon klarade av att under press sätta ett lyft på nya personbästat 210kg. Hon gick in stenhårt och satte vikten förvånande lätt och hon kunde därmed kvittera ut sitt tredje VM guld i karriären, hon har sedan tidigare guld från 2005 och 2011. Som vanligt när det gäller internationella tävlingar så tävlade Sandra för Sverige och resultatet är nytt svenskt rekord i klassen.

En strålande glad Sandra fick ta emot guldet och hon blev även tävlingarnas tredje bäste damlyftare på poäng. Stort grattis till en superinstats!

I morgon lördag tävlar Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik, Ove med början klockan 11 och Kenta med början klockan 13. Du hittar live sändningarna här.

WWW.KRAFTSPORT.NU