KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela sjua på Classic Powerlifting World Cup och delgrensbrons i bänken

Allt fler och fler länder arrangerar skilda RAW mästerskap i styrkelyft, d. v. s. styrkelyft utan den numera annars obligatoriska utrustningen, och Internationella styrkelyftsförbundet (IPF) har från och med i år ett officiellt mästerskap som man valt att kalla Classic Powerlifting World Cup. Dessa tävlingar avgörs denna vecka i Eriksdalshallen i Stockholm och ÅKKs Marcela Sandvik tävlade idag i damernas 52kg klass.

Totalt tolv lyftare kom till start i klassen och Marcela låg någonstans mitt i fältet resultatmässigt. Hon vägde in på 51,55kg och i det inledande knäböjen så gick det inte helt enligt planerna, första lyftet blev under känt på grund av dåligt djup men i andra försöket så satte 102,5kg vilket är 2,5kg under personbästat utan utrustning. I sista lyftet så försökte hon på 107,5kg vilket nog kom upp men underkändes också det på grund av dåligt djup. I bänken lyckades hon bra och tryckte 80kg i sitt andra lyft vilket är nytt finskt rekord i klassen och gav också delgrens brons, guld och silver gick båda på 90kg. Marcela försökte även på 82,5kg i andra lyftet men det blev dock för tungt för dagen. I marken drog hon alla sina tre lyft med 135kg i sista vilket gav 317,5kg totalt, en förbättring av personbästat och SFI-rekordet med 2,5kg, vilket gav en sjunde plats totalt. Guldet gick till Ryssland på 382,5kg, silvret till USA på 372,5kg och bronset till Ungern på 352,5kg.

En bra insatts av Marcela även om knböjen kunde ha gått bättre. Tävlingarna fortsätter nu under veckan och med på plats som landslagscoach för det finska laget är ÅKKs Kenneth "Kenta" Sandvik. Länk till webbsändningar och resultat hittar man här.

WWW.KRAFTSPORT.NU